Mobit i Drammen slår seg sammen

Mobit-selskapene på Åssiden og Brakerøya slår seg nå sammen. – Vi samler ressurser og kompetanse i ett selskap slik at vi kan bli enda mer tilgjengelige for kundene, sier Rune Lilleås som blir daglig leder for det som nå heter Mobit Drammen.

Mobit, som er spesialister på mobil og IT for bedrifter, er en landsdekkende kjede med 120 forhandlere og mer enn 32.000 bedrifter og ansatte. Kjededriften skjer via Mobit Norge AS, mens den enkelte forhandler eier sitt lokale driftsselskap.

KJØPT OPP AV FRIDAY NETWORKS
I Drammensregionen har Mobit vært en betydelig aktør innen mobildata i nærmere 20 år med avdelinger både på Åssiden og Brakerøya. Blant kundene er nasjonale aktører som Vipps og mer lokale selskaper som Glitre, Tess og Bakermester Klausen. I 2016 ble Mobit Åssiden kjøpt opp av selskapet Friday Networks, og nå har Friday også kjøpt opp Mobit Brakerøya.

– Årsaken er at vi har klokkertro på Mobit-konseptet, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Friday Networks som for øvrig også har hovedkontor på Åssiden i Drammen. Lerkerød opplyser at de to selskapene ikke vil bli samlokalisert før ut på høsten en gang.

MER TILGJENGELIGE
– Sammenslåingen vil utvilsomt styrke oss. Vi blir enda mer tilgjengelige for våre kunder, og vi får samlet både ressurser og kompetanse på ett sted, sier daglig leder ved Mobit Åssiden; Rune Lilleås som også blir daglig leder for det nye, sammenslåtte selskapet; Mobit Drammen.

– Sammen blir vi sterkere, og som en større aktør i markedet får vi dessuten bedre avtaler i forhold til innkjøp av varer og tjenester og vi kan levere enda bedre service og oppfølging til våre felles kunder. I tillegg vil vi nå få tilgang til Friday Networks sterke IT-kompetanse og support, sier daglig leder ved Mobit Brakerøya, Jeaneth Aspeholen.

MÅL OM 30 MILLIONER
Samlet sett har de to aktørene nå seks ansatte og en årlig omsetning på 25 millioner kroner.

– Under pandemien har vi opplevd en sterk vekst i markedet der både bedrifter og ansatte har investert mye i utstyr på hjemmekontor samt innen video- og streamingutstyr. Og ikke minst har vi sett en klart økning i takten når det gjelder oppgradering av utstyr. Så med det nye samarbeidet er målet nå å oppnå 30 millioner i omsetning raskest mulig, smiler Lilleås som legger til at det nå blant annet blir felles kundearrangement både før og etter sommeren.

LOKAL TILSTEDEVÆRELSE
Den nye daglige lederen av Mobit Drammen understreker at målet for selskapet fortsatt er å være en sterk lokal aktør.

– Hos oss er er det stor fokus på oppfølging og kortreist service, og lokale tilstedeværelse gjør at vi kan stille opp og levere veldig raskt på disse områdene, sier Mobit Drammen-sjefen som legger til at de for øvrig også er sponsorer av både Strømsgodset Toppfotball og Drammen Golfklubb.

 

MOBIT DRAMMEN:  Mobit Åssiden og Mobit Brakerøya, her representert ved de to daglige lederne; henholdsvis Rune Lilleås og Jeaneth Aspeholen, blir nå slått sammen til Mobit Drammen etter at også Brakerøya-selskapet nå er kjøpt opp av Friday Networks. 

Kontaktperson

Rune Fredrik Lilleås

Daglig leder, Mobit Drammen

T: 97710000

on.skrowtenyadirf@enur