Rettferdig elbillading med skalerbar og skybasert infrastruktur

Ohmia Charging leverer komplette ladeparker for El-biler til boligselskaper. Da de trengte ny IT-infrastruktur til anleggene der ladestasjonene er satt opp falt valget på Cisco Meraki levert av Friday Networks.

Ohmia Charging

Ohmia Charging er et heleid datterselskap av Trønder Energi, og har som hovedoppgave å levere ladetjenester til folk med EL-bil og andre ladbare kjøretøy i borettslag og sameier. Ohmia Charging har satset på at lading skal være enkelt, smart og rettferdig. I dette ligger det ansvar for infrastruktur, strøm og drift, alltid oppdatert ladeteknologi og en rettferdig fordeling av kostnader, slik at kun de som lader betaler.

Anleggene hvor Ohmia Charging skulle sette opp sine ladeparker manglet WiFi-dekning og de trengte en partner som kunne være totalleverandør av WiFi, kabling, sitesurvey, GSM-måling og prosjektledelse. Ohmia Charging tok kontakt med Friday Networks for å finne en løsning på dette.

 

Valgte Cisco Meraki

Ohmia hadde behov for et smart og stabilt nettverk som kunne gi de full innsikt og mulighet til å fjernstyre og overvåke de forskjellige ladeparkene rundt om i landet på en god og enkel måte. Oppgraderinger og feilsøk for alle anlegg måtte kunne gjøres fra ett og samme grensesnitt. Ohmia Charging trengte en stabil løsning som enkelt kunne rulles ut på de forskjellige sitene med minimale avbrytelser, være online og klart til bruk umiddelbart. Valget falt på Cisco Meraki, levert av Friday Networks.

 

«En av de store fordelene vi har med denne løsningen er at vi får et enkelt og sikkert VPN grensesnitt som gjør at vi kan logge oss på anlegget som om vi var her lokalt.»

– Leif Egge, CTO, Ohmia Charging

 

 

Fordeler med Cisco Meraki

Ohmia Charging har en formidabel vekst foran seg hvor det er titusenvis av plasser som skal bygges. Det er ekstremt viktig å ha en oversiktlig og skalerbar plattform til å overvåke og kunne drive support på disse ladestasjonene, og nettopp dette får de med løsningen fra Cisco Meraki.

Med Cisco Meraki har Ohmia Charging fått et enkelt og sikkert VPN grensesnitt som gjør at de kan logge seg på anlegget som om de var tilstede lokalt. De kan drive med feilretting og support på ladeanlegget i den grad det er behov for det, og det sparer de  for veldig mange utgifter i form av direkte besøk på anleggene. De har også muligheten til å gi denne tilgangen til sine leverandører slik at de rett og slett kan supportere ladeteknologien direkte, uten involvering fra Ohmia Charging sitt  kundesenter.

 

Friday Networks som samarbeidspartner

Friday Networks har per tidspunkt levert infrastruktur for Ohmia på nesten hundre anlegg rundt om i Norge. Dekningsanalyser av hvert anlegg har blitt foretatt og videre gitt grunnlag for bestilling av utstyr, kabling og etablering, samt koordinering av prosessen og mot de ulike parter involvert.

«Det fantastiske med Cisco Meraki er at vi kunne konfigurere og sette opp alt på forhånd, før vi mottok utstyret,» sier Ole Petter Stensaas, Seniorkonsulent i Friday Networks.

Når utstyret var på plass var det bare å installere skap med svitsjer, aksesspunkter og brannmurer på de forskjellige sitene, og Ohmia Charging fikk kjapt og enkelt tilgangen de trengte for å kunne løse sine utfordringer.

«Samarbeidet har vært veldig bra. Vi startet dette prosjektet med en ganske stor backlog og vi synes Friday Networks har vist en kjempeevne til å hive seg rundt og levere raskt, og de har gitt oss gode løsninger,» sier Leif Egge.

 

 

Enkelt, smart og rettferdig med Cisco Meraki

I dag har Ohmia muligheten til å holde full kontroll over alle sine ladeparker. De har fått en sikker, stabil og skalerbar nettverksløsning med Meraki som sparer de for både tid og penger. Med en sentralisert skybasert administrasjon er det er enkelt å gjøre software-oppdateringer, endringer, vedlikehold og feilretting, og på denne måten sørger de for at lading tilbys på en mest mulig effektiv måte for fellesskapet og at laderne de tilbyr følger utviklingen i teknologi. Ved å levere en komplett ladepark, helt uten kostnad for felleskapet, hvor kun de som lader betaler for tjenesten, blir alle vinnere. Også de som ikke trenger lading i dag får tilrettelagt for dette, slik at de enkelt kan kobles på om behovet melder seg.

Cisco Merakis infrastruktur hjelper Ohmia Charging med å gjøre lading enkelt, smart og rettferdig!

Friday Networks kan være din samarbeidspartner ved leveranse av tilsvarende løsninger. Vi ivaretar hele leveransekjeden og koordinerer mot leverandører, internettaksess-leverandører og kundens representanter om det er ønskelig. Vi kan også sørge for drift og support av løsningene.

 

Fyll ut kontaktskjemaet under om du vil vite mer eller ønsker en demo av Cisco Meraki, eller ta kontakt med en av våre ansatte.

 

Kontakt oss

Last ned ebok om de siste IT-trendene her