Kjøper Mobit-selskap

Friday Networks kjøper nå nok et Mobit-selskap.
– Det gjør vi fordi vi har klokkertro på Mobit-konseptet, sier administrerende direktør Svein Lerkerød.

 

Friday Networks, som har hovedkontor på Åssiden i Drammen, er rådgiver og leverandør av løsninger innenfor nettverk, skytjenester, mobilitet og sikkerhet. Selskapet har 36 ansatte fordelt på Drammen, Oslo og Trondheim, og nå har Friday Networks også kjøpt opp selskapet Mobit Brakerøya i Drammen.

– SOLID VEKST
Med den nye tilveksten vil årlig omsetning til Friday Networks nå ligge på 110 millioner kroner. – Vi har hatt en solid vekst gjennom flere år uten å øke antall ansatte i stor grad, påpeker Lerkerød.

I Drammensregionen har Mobit vært en betydelig aktør innen mobildata i nærmere 20 år med avdelinger både på Åssiden og Brakerøya. Blant kundene er nasjonale aktører som Vipps og mer lokale selskaper som Glitre, Tess og Bakermester Klausen. I 2016 ble Mobit Åssiden kjøpt opp av Friday Networks, og nå har altså samme selskap også kjøpt Mobit Brakerøya.

– KLOKKERTRO PÅ MOBIT-KONSEPTET
Mobit, som er spesialister på mobil og IT for bedrifter, er en landsdekkende kjede med 120 forhandlere og mer enn 32.000 bedrifter og ansatte. Kjededriften skjer i regi av Mobit Norge AS, mens den enkelte forhandler eier sitt lokale driftsselskap.

– Årsaken til at vi kjøper opp nok et Mobit-selskap er at vi har klokkertro på selve Mobit-konseptet, og de to selskapene blir nå samlet sett et viktig supplement og en viktig del av Friday Networks virksomhet. Mobit Brakerøya har levert et godt håndverk gjennom mange år, og vi vil dra mange positiv synergieffekter ut av dette oppkjøpet, sier Lerkerød som opplyser at de to Mobit-selskapen først vil bli samlokalisert ut på høsten en gang.

 
– MER TILGJENGELIGE
– Sammenslåingen vil utvilsomt styrke oss som selskap. Vi blir enda mer tilgjengelige for våre kunder og vi får samlet både ressurser og kompetanse på ett sted, sier daglig leder ved Mobit Åssiden; Rune Lilleås som også blir daglig leder for det nye, sammenslåtte selskapet; Mobit Drammen.

– Sammen blir vi utvilsomt sterkere, og som en større aktør i markedet får vi dessuten bedre avtaler i forhold til innkjøp av varer og tjenester og vi kan levere enda bedre service og oppfølging til våre felles kunder. I tillegg vil vi nå få tilgang til Friday Networks sterke IT-kompetanse og support, sier daglig leder ved Mobit Brakerøya, Jeaneth Aspeholen.

MÅL OM 30 MILLIONER
Samlet sett har de to aktørene nå seks ansatte og en årlig omsetning på 25 millioner kroner.

– Under pandemien har vi opplevd en sterk vekst i markedet der både bedrifter og ansatte har investert mye i utstyr på hjemmekontor samt innen video- og streamingutstyr. Og ikke minst har vi sett en klart økning i takten når det gjelder oppgradering av utstyr. Så med det nye samarbeidet er målet nå å oppnå 30 millioner i omsetning raskest mulig, smiler Lilleås.

LOKAL TILSTEDEVÆRELSE
Den nye daglige lederen av Mobit Drammen understreker at målet for selskapet fortsatt er å være en sterk lokal aktør.

– Hos oss er er det stor fokus på oppfølging og kortreist service, og lokale tilstedeværelse gjør at vi kan stille opp og levere veldig raskt på disse område, sier Mobit Drammen-sjefen.

 

MOBIT DRAMMEN:  Mobit Åssiden og Mobit Brakerøya, her representert ved de to daglige lederne; henholdsvis Rune Lilleås og Jeaneth Aspeholen, blir nå slått sammen til Mobit Drammen etter at også Brakerøya-selskapet nå er kjøpt opp av Friday Networks. 

Kontaktperson

Svein Lerkerød

Administrerende direktør

T: 41245999

on.skrowtenyadirf@dorekrel.nievs