Oslo kommune – Storkontrakt til Friday Networks

IT-selskapet Friday Networks i Drammen har inngått en kontrakt med Oslo kommune til en verdi av 15 millioner kroner.

– Det er svært gledelig at Oslo kommune og Privatistkontoret har valgt oss som IT-leverandører, sier daglig leder i Friday Networks, Svein Lerkerød.  Avtalen innebærer leveranse av en omfattende IT-løsning til over 20.000 privatister årlig i forbindelse med eksamen.

Friday Networks, som etablerte seg på Åssiden i Drammen for bare to år siden, er rådgiver og leverandør av løsninger innenfor sikkerhet, IT-infrastruktur, kommunikasjon og mobil.  I forbindelse med oppstarten kjøpte selskapet opp to andre Drammensselskap; IKT Axxess og Mobil Axxess, som begge har bred erfaring fra IT-bransjen.

UTFORDRER DE ETABLERTE 

– Sammenslåingen vil være en stor fordel både for våre kunder og for oss som selskap, uttalte Lerkerød den gangen. Den tidligere Datametrix-lederen ville utfordre de etablerte aktørene, og nå føler Friday-sjefen at de er på god vei til å lykkes med nettopp det.

– Vi er i dag 30 ansatte, og hittil i år har vi en omsetningsvekst sammenlignet med samme periode i fjor på nærmere 60 prosent.  Det var også veldig gunstig for oss å etablere oss i Drammen i forhold til både lokaler, fagmiljø og tilgjengelighet.  Vi har nå fått en veldig bra portefølje med private kunder som Dekk1, Verisure og Glitre Energi samt offentlige virksomheter som Oslo kommune, Lier kommune og Modum Bad, påpeker Lerkerød som er partner i selskapet sammen med Jostein Kirkerød og Brede Bjørnstad.

SIKRE PRIVATIST-EKSAMENER

Og nylig kunne trioen glede seg over en storkontrakt med Oslo kommune. – Vi har nå signert en treårig avtale med Privatistkontoret i Oslo kommune med opsjon på tre år til, sier Jostein Kirkerød som anslår avtalen til en samlet verdi på 15 millioner kroner.

Privatistkontoret, som er en del av avdeling for elevforvaltning og planlegging i Utdanningsetaten i Oslo kommune, arrangerer privatisteksamen i alle videregående fag for de som bor eller følger opplæring i kommunen.

LEVERER VARENE
Leder for avdelingen, Kari-Anne Steen, påpeker at Oslo kommune valgte Friday Networks og IKT Axxess blant annet fordi selskapet har kompetanse på å levere i forhold til de oppgavene som skal løses.

– Det dreier seg konkret om å legge til rette rent teknisk for totalt mellom 9.000 og 12.000 privatister som skal opp til eksamen i Oslo i henholdsvis mai og november. Og på det meste er det over 2000 som går opp samtidig i lokaler som Vallhall og Ekeberghallen der alle må ha sikker og god tilgang til internett for å løse oppgavene elektronisk. I tillegg må det være tilrettelagt for lagring, skanning og utskrift. Det må dessuten være et helt lukket nett med sikre brannmurer, og leverandøren må også stille med ”nettvakter” under eksamenene for å forhindre juks, opplyser Steen.

– UNIK KOMPETANSE

– Det er med andre ord forholdsvis særegne krav og behov som ikke så mange selskaper er i stand til å oppfylle, og alt skjer i løpet av to veldig intensive perioder på vår og høst. Nå ser vi fram til å samarbeide med Fridays Networks og IKT Axxess for å løse disse oppgavene også i årene som kommer, påpeker Kari-Anne Steen.

–  Dette er egentlig et system som IKT Axxess opprinnelig utviklet og som Oslo kommune har benyttet i fire år. Det at Oslo kommune er så fornøyde at de har valgt oss for seks nye år viser at vi har gjort en god jobb og ikke minst besitter en unik kompetanse i selskapet som blir verdsatt, konkluderer daglig leder i Friday Networks; Svein Lerkerød.

FORNØYD TRIO:Partner Jostein Kirkerød(t.v.), markedskonsulent Charlotte Haug og daglig leder og partner Svein Lerkerød i Friday Networks i Drammen kan glede seg over storkontrakt med Oslo kommune.

STOR-EKSAMEN: I løpet av et år er over 20.000 privatister oppe til eksamen i regi av Oslo kommune, og på det meste er 2000 i sving samtidig, slik som her i Vallhall. Nå har Friday Networks i Drammen fått i oppdrag å stå for alt av IT- og sikkerhetsløsninger rundt disse eksamenene. Foto: Oslo kommune